A napszemüveg öltöztet

A napszemüveg mára már a divat egy kiemelt kiegészítőjévé vált. Viselik hollywoodi színészek, minden valamire való James Bond-os filmben a kémek, ügynökök, címlapfotókon egy egy rock sztár, egy szó, mint száz, a menőség státusz szimbóluma lett. Emellett a napszemüveg a nyár jelképe is, a szabadság érzetét adja, ahogy a Balaton vagy tenger partján fekve a homlokunkra csúsztatjuk. Amellett tehát, hogy menő, és van egy feelingje, van ám gyakorlati haszna is. Na persze a legtöbben nem ezért vesszük őket, de tény és való, nem mindenki azért veszi fel, hogy hasonlítson Ozzy Osbournra. Ha valakinek frissen műtötték a szemét, és érzékeny, kifejezetten fontos, hogy az UV sugaraktól védje magát és a látását. Ha vezetés közben a szembe napfény elvakítana bennünket, szintén nagyon hasznos, ha tompítani tudjuk ezt valamivel. Ugyanez igaz lehet, ha sokáig vagyunk erős fényben, netán havas területen, ahol a hómező még inkább szétszórja a fényt. Mire érdemes hát figyelnünk a vásárláskor?

Napszemüveg vásárlás

Először is érdemes kitalálni, mit akarunk. Van az úgy, hogy az ember csak sétálgat a strandon, leáll karkötőt, nyakláncot meg hűtő mágnest válogatni egy bódénál és odatéved a tekintete. Ilyen helyen a napszemüveg olcsón kapható és általában nem is az a legfontosabb, hogy márkás legyen, vagy UV szűrős. Vicces a formája, jó a színe, ez általában megláttam, megkívántam, megvettem alapon dől el. Ár érték arányban pedig pont rendben van, ha egy ilyen hirtelen ötlet nem kerül sokba, de ne is várjunk tőle sokat. Aki azt állítja, hogy a párezerért, strandon vett napszemüveg polaroid is, az valószínűleg hiszékeny típus. Napszemüveg outlet vagy láncolatoknál egy egy napszemüveg akció alkalmával már esélyesebb, hogy gazdaságos áron jutunk hozzá egy egy darabhoz, ami egyébként több igényünknek is megfelel. Egy konkrét segíthet a választásban, ugyanis olyan szempontokat is figyelembe kel vennünk, amik szűkítik a kört. Aki vigyázni szeretne a szemére, vagy, mint fent említettük, esetleg nem régiben műtéten esett át, mindenképpen UV szűrőset fog választani. Ez már egy szinttel magasabb árkategória, de manapság már egyre inkább alapelvárás, úgyhogy olyan tíz-húszezer forint között is meg lehet úszni. Ha a szórt fényt szeretnénk redukálni, mindenképp polarizált lencsére lesz szükségünk. Ezt a funkció igen csak hasznos a szabadban sportoló horgászok, snowboardosok, hajósok számára, de vezetéskor sem jön rosszul, ha épp elvakít minket a fény.

Unisex a napszemüveg?

A napszemüveg márkák igen sokrétűek, mivel a termék iránt több iparág részéről is érdeklődés követi. Színészek, színésznők ugyanúgy adják nevüket, kreativitásukat egy egy https://eoptika.hu/kategoriak/napszemuvegek.html napszemüveg sorozatért, mint egy ismertebb divattervező, de a sportmárkák és hírességek is gyakran rukkolnak elő újabb és újabb modellekkel. A választék tehát óriási és ilyen dömping mellett van lehetőség a specializálódásra. Minden bizonnyal lehetnek napszemüvegek férfi és női verzióját egybe gyúrni, de az emberek, pláne, ha a külsejükről van szó, szeretik az egyediséget. A kifejezetten sportolásra használt modellek közt ritkább a nemek szerinti bontás – például egy sí szemüveg esetén – de általában, ha belépünk egy üzletbe jobbra, balra elkülönítve találjuk a napszemüveg női és férfi kollekcióját. Jobb is így, hiszen arra már az optika láncok is rájöttek, hogy a két nem arcformájában vannak karakteres eltérések, olyan vonások, amit egy nő esetén inkább hangsúlyozni szeretnénk, nem biztos, hogy ugyanígy egy férfi megjelenésében előnyös volna kiemelni. A női keretek általában lágyabbak, karcsúbbak, kerekebbek, míg a férfi verzió szögletesebb, sportosabb. Ezt persze az épp aktuális divat könnyen felülírja, csak nagyvonalakban érvényes.

Napszemüveg online

Ma már nincs olyan, amit ne lehetne online is kapni. „Napszemcsit” meg nem is olyan bonyolult. Van, aki nagyon nehezen vesz akár ruhát, vagy cipőt neten, mert nem tudja elképzelni magán, vagy szimplán fél, hogy rossz lesz a méret. Ez napszemüveg esetében is előfordulhat. Bevallom, én is ebbe a típusba tartozom, szégyen, nem szégyen, ez van. Én általában magammal viszek valakit, egy barátot, vagy a páromat, hogy segítsen a választásban és mindenképpen elmegyünk együtt egy üzletbe, ahol fel is tudom próbálni, meg tudom nézni magam bennük jobbról, balról. Ellenben sokszor van úgy, hogy a netes árak kedvezőbbek még akkor is, ha az adott üzlet honlapján nézem. Az is lehet, hogy nincs abban a színben, amiben én szeretném. Ilyenkor még én is meg merem kockáztatni, hogy neten rendeljem meg, hiszen élőben már felpróbáltam és tudom, hogy csak egy árnyalattal bordóbb lesz a keret és ennyi. Könnyebb helyzetben van, aki gyakorlottabb, és jobb a szeme. Bár, nézőpont kérdése, hiszen őket nem tartja vissza, hogy csak azokat a modelleket nézegessék, amit már élőben is láttak. Így ők az elérhető összes terméket végigböngészhetik. Nekik javasolnám, hogy először a filterezést tisztázzák magukban. Semmi értelme nagyon márkás designer termékeket böngészni, ha a teljes keretünk harmincezer forint. Azt is érdemes elkerülni, hogy úgy belelendüljünk, hogy megrendeljük a fél kollekciót. Három szemüveg bőven elég egy nyárra. Ha meg csak beleszeretünk egybe, biztosak lehetünk abban, hogy egy pár héten belül kiszúrjuk egy kínai árusnál a noname koppintását.