Az eOptika webáruház

Ha kontaktlencsét keres

Ma már egyre megszokottabb dolog az online vásárlás és rendelés, kifejezetten olyan termékek esetén, amelyeket nem kell próbálni, kvázi csak utánpótlást végzünk. Ha pedig kontaktlencsét és ahhoz tartozó kiegészítő termékeket keresünk, jó eséllyel fedezzük fel magunknak az eOptika webáruház honlapját. Az online felület által a cég szeretné elérni, hogy a kiskereskedelmi viszonyokhoz képest gyorsabban, kényelmesebben, és lényegesen olcsóbban tudják biztosítani ezt a termékkínálatot. A látásnál azonban fontos a rendszeres szűrővizsgálat is, így, ha jobban szeretnénk, ellátogathatunk a budapesti üzletükbe is, ha például a látás hónapja alkalmából szeretnénk látásvizsgálaton részt venni. Ugyanezen a címen lehetséges az ingyenes csomagátvétel is, ha netalántán ide rendeltük volna a kosár tartalmát. A fő profiljuk kezdettől fogva a kontaktlencse volt, ám azóta kiegészültek egy igen széles szemüveg, napszemüveg, és a hozzájuk kapcsolódó kellékek kínálatával.

Kiszállítás

Ahogy azt fent már említettük, a Teréz körúti irodában ingyenesen átvehetjük a megrendelést. Az egyetlen fontos dolog, mielőtt elindulnánk, hogy megvárjuk a visszaigazoló e-mailt. Ez azonban nem az egyetlen ingyenes átvételi pont. Az eOptika kiépített hálózatában országosan harminchárom város hatvanhét átvételi pontján van lehetőségünk térítésmentesen felvenni a csomagot. A csomagpontok kivétel nélkül fedett helyen találhatók, javarészt bevásárló központokban. Ehhez nincs más teendőnk, mint rendeléskor a csomagpont lehetőségen belül az eOptika opciót választani. Ebben az esetben általában a kiszállítási idő kettő és négy munkanap közé esik, de a megrendelő SMS tájékoztatók révén, nyomon követheti a csomag útját, így semmiképpen sem kell potyára elzarándokolnunk a csomagpontra. A megérkezés után három nap áll rendelkezésre a csomag átvételére, mielőtt visszapostáznák az eOptikának. Lehetőségünk van bankkártyával fizetni a helyszínen, illetve a megrendelés során online.

Ezenfelül országszerte további hatszáz pontot vehetünk igénybe a csomag átvételre, köztük Relay, Inmedio újságárusokkal, MOL illetve OMV töltőállomásokkal vagy Co-op élelmiszerboltokkal. A nyitvatartási idő változatos, hiszen az átvételi pontok saját politikájuknak megfelelően üzemelnek, mégis tágabb időintervallumban vehetjük így át a csomagot, mintha futárszolgálatot vettünk volna igénybe. Ugyanígy a fizetési mód is a szóban forgó üzlettől függ. Amennyiben a termék raktáron van, úgy Budapesti pontokra egy, míg a vidéki pontokra két munkanapon belül érkezik meg a rendelés. Itt legfeljebb öt napig tartják fenn önnek, öt napon felül a csomagot visszaszállítják az eOptikának.

Igényelhetjük futárral a saját címünkre is a csomagot, ez a leggyorsabb megoldás. Ez a lehetőség időben azonban korlátozott, a futárok nap közben kilenc és délután öt óra között tudja a megadott címre kézbesíteni. Fontos tehát, hogy vagy a megrendelő, vagy egy megbízottja mindig elérhető legyen és esetleges utánvétet is rendezni tudja. A kiszállítás előestéjén az eOptika küld egy e-mail értesítőt a fuvarlevélszámmal, ami alapján várhatjuk a csomagot. A futárszolgálat a kiszállítás reggelén szintén küld egy SMS emlékeztetőt, és megadja a hozzávetőleges érkezést.

Külföldi kiszállítás esetén elsőbbségi postai küldeményként indulnak útra a termékek, és a kézbesítést a helyi posta végzi. Ebben az esetben nincs mód utánvétes fizetésre, bankkártyával, illetve PayPal-lel rendezhetjük előre a csomagárat.

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel fizethetünk az eOptika üzletében, a csomagátvételi pontokon, illetve utánvét esetén a futárnál. Egészségpénztári kártyát csak a Teréz körúti boltban tudunk használni, viszont bankkártyával online, a csomag automatáknál, és az átvételi pontokon is rendezhetjük az összeget. Ha online fizetünk a megrendelés előtt, PayPal-lel is lehetőségünk van kiegyenlíteni a számlát.

Mit kell megadni rendeléskor?

Kontaktlencse rendeléskor szükségünk van olyan adatokra, amiket magunktól nem tudunk megállapítani. Így az első rendelés előtt feltétlenül szükséges egy szemészeti vizsgálatra jelentkeznünk, ahol a szemünk konkrét paramétereit és a szükséges kontaktlencse dioptriát megállapítják. Ezt természetesen megtehetjük az eOptika üzletében is. Ilyenkor szokás egy próbalencsét is adni, hogy a páciens érezze, kipróbálhassa, esetleges észrevételeit jelezhesse. Mivel a kontaktlencse paraméterei, ahogy érzete, viselése is merőben eltér a szemüvegétől, mindenképpen ajánlatos a kipróbálása. Ha mindennel meg van elégedve, akkor a vizsgálat tudatában már sokkal könnyebb lesz megadni a konkrét dioptriát, és görbületet. Tórikus vagy multifokális lencsék esetén további értékek megadására van szükség, de ez is mind rajta lesz azon a jelentésen, amit a látásvizsgálat alapján a szemész a rendelkezésünkre bocsátott. Későbbi rendeléseknél pedig elég egyszerűen a korábban rendelt kontaktlencse doboz oldaláról leolvasni az értékeket. Általában nem páros kiszerelésben csomagolják a kontaktlencséket, hiszen ritka az olyan ember, akinek azonos korrekcióra lenne szüksége.

Termék cserére, illetve visszavételre csak sértetlen és bontatlan dobozú lencséknél van lehetőség.