Ingatlanfejlesztés, lakásvásárlás helyzete Magyarországon

Az utóbbi időben hihetetlen mértékben megnövekedett az ingatlanfejlesztés, ingatlan vásárlások száma. A bankok ezt a helyzetet meglovagolva kedvező hiteleket nyújtanak, így egyre inkább népszerűvé vált a lakásvásárlás, hiszen néhány éven belül megtérül a befektetés.

A jobb budapesti helyeken akár tízmilliós hasznot is lehetett csinálni egy garzonon az utóbbi pár évben. A lakáskiadásokkal akár 8% -os éves hozamot is el lehet érni, az airbnb segítségével pedig még többet.

Az ingatlanfejlesztés és lakásvásárlás kapcsolata

Mivel egyre nagyobb az igény a lakásokra, társasházakra, így ez az időszak az ingatlanfejlesztők mekkája lehet. Hihetetlen rohamban nő az ingatlanfejlesztések száma magyarországon, de főképp Budapest környékén.

Ingatlanfejlesztés és lakásfelújítás piaca most nagyon megy, de mivel kevés a szakember, nem olyan ütemben haladnak a dolgok, ahogy kellene.

A lakásokra nagyon nagy az igény, mindenki lakásokba befektetne, akinek jelenleg van egy kis tőkéje. Ez még egy ideig úgy tűnik pörögni fog, bár az előrejelzések szerint ez a lufi is egyszercsak kipukkan. Már most is egyre kisebb mértékben növekednek az ingatlan árak.

Ingatlanfejlesztés és lakásfelújítás

Ingatlanfejlesztés menne, de kevés a szakember

Az ingatlanfejlesztési és lakásfelújítási munkára egyre nagyobb az igény, de mivel mindenki diplomás akar lenni, egyre kevesebb a szakember a kétkezű munkára, pedig már ez jobban fizet, mint egy-egy diplomás állás.

Aki pedig kétkezű munkás, már kivándorolt az EU egy másik oszágába, ahol jobban megbecsülik a munkáját.

Hihetetlen mértékű változások vannak az országban és csak kapkodjuk a fejünket mi történik. Mindenki aki tud, ingatlant vásárolna befektetési szándékkal, a másik réteg a CSOK-ra hajt, és van akik pedig tömegesen vándorolnak ki külföldre, a jobb élet reményében.

 

Visszatértve az ingatlanfejlesztés és lakásfelújítás témakörére, ha nincs munkája valakinek, és már akár van diplomája, ne szégyelljen kétkezű munkát vállalni, egyre többen gondolják úgy, hogy abból hamarosan jobban meg lehet majd élni, mint abból hogy valaki egy irodában aktákat tologat.