Kapcsolatépítés

Köztudottan, az álláskeresés leghatékonyabb eszköze, a kapcsolatépítés. Egy jó munkahely vagy pozíció megszerzéséhez, legtöbb esetben kapcsolati hálóra van szükség.
Az is tény, hogy az állásajánlatok mindössze 15-20 százalékát hirdetik meg valamilye n médiában.
Akik viszont ügyesebbek, a rejtett munkaerőpiacra is bejuthatnak.
Nekik segít a Mentorcentrum:
-összehozza az álláskeresőket, azokkal a személyekkel, akik az adott országban a kiszemelt munkahelyen vagy munkaterületen dolgoznak, és akik tudnak egy állás betöltésében segíteni.
Így lesz az álláskeresés, az emberi kapcsolatok kialakításával egyszerűbb, élvezetesebb és eredményesebb!

Szinte minden munkahelyen folyamatos a munkaerő cserélődése. Az új munkaerő kiválasztása és betanítása a legtöbb munkahelynek gondot okoz, mind a vezetőségnek, mind a kollégáknak egyaránt. Sok esetben a kiválasztott új munkatárs kapcsolat vagy ajánlás útján kerül be egy céghez. Ez a cégnek is előnyösebb lehet, hiszen gyorsabb és olcsóbb a kiválasztás folyamata, biztosabb lehet az új munkatárs beilleszkedése. Ha van lehetőséged, te válaszd ki az új munkatársad és ajánld be a munkahelyedre! Ha már úgyis foglalkoznod kell az új munkaerővel, legalább legyél benne motivált.

Az üzlet: A kapcsolatépítés legfontosabb jellemzője, hogy közben az ember nemcsak kap, hanem ad is. A kérdés itt csak az, kinek mennyit ér meg egy adott pozíció vagy állás, és kinek mennyiért éri meg mentorálni valakit?
Természetesen azért hogy egy mentor, egy számára idegent mentoráljon és felelősséget vállaljon érte ,nem várhatjuk el ,hogy csak belső indíttatásból tegye. Nem feledkezhetünk meg az egyéb jutalmazásról sem. Így mind a két fél jól jár. A mentor fizetés kiegészítéshez juthat, a jelentkező megkaphatja a kiválasztott állást, és a mentor segítségével könnyebb lehet számára a beilleszkedés az új munkahelyen. Mentorálni álláshoz juttatás nélkül is lehet, ha valaki csak segítséget kér például egy külföldön történő hivatali ügyintézésben ( Mentori szolgáltatások) .